Voluntar la SMURD în clasa a XI-a, cu 51 de gărzi. A muncit pe brânci şi la Electric Castle

Voluntar la SMURD în clasa a XI-a, cu 51 de gărzi. A muncit pe brânci şi la Electric Castle
| Foto: ISU Cluj

Unii dintre copiii fascinați de pompieri și de autospecialele de intervenție își îndeplinesc visul și devin în cele din urmă salvatori. Richard este unul dintre ei. A participat cu salvatorii clujeni la gărzile SMURD de la Electric Castle. 

Salvatorii de la ISU Cluj se mândresc cu povestea lui Richard, care a vizitat acum 9 ani Detașamentul de Pompieri din Dej. Acum e voluntar la SMURD şi a participat recent şi la festivalul de la Electric Castle, alături de salvatorii clujeni. 

"Acum 9 ani, Richard și-a vizitat un prieten de familie la sediul Detașamentului Dej. Puștiului i-a plăcut atât de mult la pompieri, încât a imortalizat momentul printr-o fotografie alături de plutonierul adjutant Tudor Emil. Timpul a trecut, iar destinul a făcut ca cei doi să repete poza. O diferență semnificativă este reprezentată de uniforma lui Richard. Acesta a știut întotdeauna ce drum va alege.

- Mama, o să mă înscriu ca voluntar la SMURD! / - Copile, dacă îți place... du-te! Așa a mers dialogul adolescentului cu mama bucuroasă că fiul ei a găsit o pasiune nobilă. Din martie, tânărul se numără printre voluntarii SMURD și s-a remarcat ușor prin devotamentul său.

A participat recent la festivalul de la Electric Castle alături de pompierii dejeni, ducând la bun sfârșit orice sarcină primită. Pasiunea lui e evidentă, altfel nu s-ar explica motivația pe care o arată zi de zi. Drept dovadă, Richard a parcurs 51 de gărzi la SMURD, cu un total de peste 400 de ore. Multe dintre cazuri l-au impresionat", scriu pompierii clujeni povestea copilului care şi-a îndeplinit visul. 

„Am intervenit la un accident de motocicletă la un concurs. Motocicleta a căzut peste un bărbat. Victima și-a rupt mâna, avea și hemotorax. Starea lui s-a agravat și mi-am dat seama că dacă nu am fi sosit repede, l-am fi pierdut. I-am acordat ajutor cu toții și am văzut că își revine, în sprijin venind elicopterul SMURD de la Jibou. Când am realizat că supraviețuiește, am simțit un sentiment de împlinire. Nu pot să îl descriu în cuvinte.

Sper doar să am parte de aceste trăiri în continuare. Am acumulat deja o experiență de viață ce nu poate fi comparată cu altă activitate specifică vârstei mele”, a mărturisit Richard.

La toamnă Richard va intra în clasa a-XII-a, iar planul lui e deja stabilit: va urma cursul de stingere ca voluntar ISU. 

Comenteaza