Vor drum privat prin parcarea Polus. Cel public e distrus

Vor drum privat prin parcarea Polus. Cel public e distrus
Primăria Floreşti a lăsat de izbelişte drumul ce duce la 500 de locuinţe, în speranţa că maşinile vor putea trece prin incinta complexului comercial.
Locatarii a 10 blocuri aflate în spatele complexului comercial au ajuns la mâna celor de la Polus Center pentru a nu-şi distruge maşinile. Fiindcă drumul public pe care circulă acum, de la drumul naţional până la locuinţe, e într-o stare deplorabilă, oamenii au cerut să li se permită folosirea drumului din parcarea Polus. Deşi conducerea Polus nu a luat încă o hotărâre, primarul din Floreşti spune că drumul public va rămâne doar pentru camioane.

Un drum din localitatea Floreşti este atât de distrus, încât locatarii din zonă s-au orientat spre o alternativă privată. Au pus mână de la mână şi au investit circa 30.000 lei într-o barieră şi un drum de acces între blocurile lor şi drumul din parcarea complexului comercial care duce aproape de drumul naţional, rămânând de parcurs doar câţiva metri de drum public. Asociaţia de proprietari a înaintat o cerere conducerii Polus pentru a folosi drumul privat şi aşteaptă răspuns. “Aşteptăm acceptul de la Bucureşti, unde este sediul central al companiei ce deţine Polus Center. Cine vrea să treacă pe drumul din Polus trebuie să achite 200 de lei pentru infrastructura realizată deja, dar nu este obligatoriu. Cine nu plăteşte circulă pe drumul public. Unii au achitat, alţii nu. Vor mai costa 20 de lei cartelele de acces pe la barieră. Nu mi se pare normală situaţia şi aş vrea ca Primăria Floreşti să repare drumul, dar nu avem ce face”, a spus preşedintele asociaţiei de proprietari, Vasile Călugăr. Oficialii Polus Center confirmă demersurile oamenilor. “Există discuţii între asociaţia de locatari şi proprietarul Polus Center, dar încă nu s-a luat o hotărâre”, a spus purtătorul de cuvânt al Polus Cluj, Adrian Oancea.

Între timp, oamenii îşi distrug maşinile zilnic pe drumul plin de gropi, de care ar trebui să se ocupe administraţia locală din Floreşti. “Primăria ar trebui să asfalteze drumul. Eu nu am dat încă banii pentru a trece pe la Polus. Îi voi da când voi vedea că ne lasă să trecem. Merg pe aici cât rezistă maşina, apoi o repar”, a declarat Iosif Fabian, un locatar din zonă. Alţii au găsit o altă soluţie. “Mi-am luat maşină de teren şi cu asta pot merge bine şi pe gropile astea”, ne-a spus un şofer.

Edilul din Floreşti, PDL-istul Ioachim Vancea, este sigur că oamenii vor ajunge la o înţelegere cu conducerea Polus. “Eu am participat la discuţii şi cei de la Polus au spus că sunt de acord, căci oamenii oricum fac cumpărături în complexul comercial. Se aşteaptă acceptul de la conducerea centrală a companiei. Drumul public va rămâne pentru camioane, iar maşinile mici vor merge prin parcarea Polus. Sigur că va fi un acord scris pe termen lung, nu pe două-trei săptămâni. Primăria este parte în această înţelegere deoarece deţine bucata de drum dintre parcarea Polus şi drumul naţional”, a explicat Vancea.


Comenteaza