Vor să fie poliţişti, dar probele fizice i-au pus la pământ VIDEO

Vor să fie poliţişti, dar probele fizice i-au pus la pământ VIDEO
S-a dat startul competiţiei pentru cei care vor să devină agenţi de poliţie. Peste 400 de tineri au susţinut astăzi probele sportive pentru admiterea la Şcoala de de Poliţie din Cluj. Dacă fetele au picat pe capete, băieţii s-au descurcat mai bine, deşi mulţi dintre ei au căzut la pământ după ce au finalizat cursa de 1200 de metri.

Cel mai dificilă a fost proba de rezistenţă, spun candidaţii, care au rezistat cu greu până la linia de sosire. Viitorii poliţişti au fost încurajaţi de pe margine de părinţi şi prieteni.

Viteza, aruncarea mingii de oină şi rezistenţa au fost probele pe care cei care vor să devină poliţişti au trebuiat să le treacă pentru a se putea califica la probele scrise.

 "Concurenţa este undeva la 3 concurenţi pe un loc. Mai mult de jumătate in fete au picat probele sportive, din 102 au rămas 46. Se descurcă mai bine băieţii. Până acum, da", a spus Laurenţiu Stoica, director Şcoala de Agenţi de Poliţie Cluj.

Cei mai mulţi dintre candidaţi spun că au ales şcoala de agenţi de poliţie pentru că este mai uşoară decât o facultate. În plus, faptul că după absolvire vor avea un serviciu stabil este un avantaj pentru ei.

Tinerii vor susţine joi proba scrisă la limba română şi o limbă străină. Vineri se va şti deja care sunt cei 160 care vor fi deveni peste doi ani poliţişti cu acte în regulă. Salariul unui agent debutant este de aproximativ 1400 de lei.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza