Foto Vrei să faci o faptă bună de Crăciun? Au început camapaniile caritabile la Cluj. Cum poţi ajuta

Vrei să faci o faptă bună de Crăciun? Au început camapaniile caritabile la Cluj. Cum poţi ajuta

An de an, în special în perioada sărbătorilor de iarnă, oameni cu suflet mare se implică în a-și ajuta semenii mai puţin norocoşi.  ZIUA de CLUJ vă prezintă o parte din campaniile caritabile organizate în Cluj-Napoca în iarna lui 2018. 

Clujul... Dăruieşte O Geacă

Duminică, 25 noiembrie, clujenii sunt invitați la o acțiune caritabilă inedită, dăruind o haină de iarnă oricui simte că are nevoie de ea. Participarea este simplă: trebuie doar să lași o geacă pe care nu o mai porți atârnată pe un copac, alături de un bilet cu mesajul tău pentru cel care se va bucura de ea în continuare.

Clujenii sunt inventivi când vine vorba de fapte bune. Evenimente caritabile, de la petreceri, la cros și tombolă

Concert caritabil Front și Carousel

Cele două trupe clujene de rock se vor întruni, în data de 7 decembrie, pe scena pub-ului Flying Circus, pentru a oferi publicului o experiență muzicală de neuitat, dar totodată și sărbători mai îmbelșugate pentru copiii nevoiași. Sumele strânse la intrare vor fi donate integral către Crucea Roșie- filiala Cluj, donația minimă recomandată fiind de 15 lei.

CERT- Transilvania pune bucate pe masa de Crăciun a familiilor nevoiașe

Spiridușii lui Moș Crăciun din Asociația CERT sunt pregătiți să ducă o rază de lumină și bucurie în casele celor mai puțin norocoși: 130 de pachete cu alimente de bază și 100 de pachete-cadou pentru copii vor ajunge la familii nevoiașe.

Acțiunea umanitară din 8-9 decembrie va fi precedată de Atelierul Moșului, în data de 6 decembrie, eveniment la care cei care doresc pot ajuta la pregătirea cutiilor cu alimente (ulei, făină, conserve de carne, paste, mălai, zahăr) și a cadourilor cu bunătăți pentru copilași.

Clujenii sunt inventivi când vine vorba de fapte bune. Evenimente caritabile de Crăciun, de la petreceri, la cros și tombolă

Distracția vine la pachet cu binefacerea, la The Rooftopper

Beard Brothers sunt, de departe, liderii iernii în evenimente caritabile. Primul din acest sezon, care va avea loc în 8 decembrie, este The Rooftopper- Indoors Edition, un party caritabil cu ritmuri electronice, desfășurat într-o locație cu totul inedită: la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC). Evenimentul face parte din Campania 1.12 Wheels for Life, iar fondurile strânse vor fi folosite pentru a achiziționa o ambulanță de tip C pentru SMURD.

A cincea ediție a târgului Winter Charity Fair

Devenit deja tradiție pentru clujeni, cea de-a cincea ediție a târgului Winter Charity Fair, organizat de Beard Brothers, The Sisterhood și Volunteer Crew, reunește artiști locali și comercianți de obiecte handmade .

Ca în fiecare an, târgul are scop caritabil, anul acesta urmând a direcționa încasările către campania 1.12 Wheels for Life. Winter Charity Fair va avea loc pe 8 și 9 decembrie la centru comercial Vivo! Cluj-Napoca.

Tombolă caritabilă- Donezi pentru o nouă ambulanță SMURD și bărboșii îți dau o motocicletă

O altă inițiativă ieșită din comun a celor de la Beard Brothers este tombola caritabilă care oferă oricui donează pentru ambulanța SMURD șansa să câștige motocicleta Anarchy custom Goodbye to Gravity 1600. Pașii sunt simpli: donezi 100 de lei pentru campania 1.12 Wheels for life, cu mențiunea MOTO-SMURD și numărul de telefon și ești înscris automat în tombola pentru motocicletă. Tragerea la sorți se va face în timp real, în mediul online, în data de 10 decembrie, la ora 14.

Clujenii sunt inventivi când vine vorba de fapte bune. Evenimente caritabile, de la petreceri, la cros și tombolă

Crosul spiridușilor sprijină construirea de case pentru nevoiași

Moș Crăciuni, spiriduși, reni și brazi vor alerga împreună sâmbătă, 15 decembrie, pe un traseu de 6 kilometri din centrul Clujului, pentru a ajuta la construirea de locuințe pentru familii defavorizate. Astfel, donațiile strânse, de 50 de lei/persoană, vor fi redirecționate către Asociația Acasă, pentru achiziționarea de materiale de construcție.

 

Comenteaza