Vrei să-ţi înnoieşti permisul de conducere, îţi faci control medical VIDEO

Vrei să-ţi înnoieşti permisul de conducere, îţi faci control medical VIDEO
Şoferii care până acum păcăleau legea şi îşi schimbau permisele înainte de-a expira, ca să scape de vizita medicală, nu mai pot face acest lucru. Potrivit unui ordin al ministrului Afacerilor Interne, aflat în dezbatere publică, testele medicale vor deveni obligatorii. Autorităţile au şi o veste bună pentru conducătorii auto. Ei nu vor mai fi nevoiţi să stea la cozi interminabile la ghişee pentru a-şi ridica permisele, acestea le vor fi trimise acasă, prin poştă.

Permisele noi vor fi eliberate doar dacă se va prezenta şi un act din care să rezulte că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule. Acest act este necesar indiferent dacă preschimbarea permisului de conducere are loc înainte sau după expirarea valabilităţii acestuia. Ordinul de ministru mai stabileşte că actele pentru reînnoirea permiselor de conducere pot fi trimise prin poştă sau e-mail, la serviciile comunitare de eliberare a permiselor. De asemenea, şoferii vor primi noile permise acasă, tot prin intermediul poştei. Vezi ce spune despre situaţie şeful Serviciului Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Cluj-Napoca, Dan Florian, în materialul video.

Şeful serviciului Înmatriculări şi Permise Cluj spune că din 2011 instituţia pe care o conduce a pierdut 17 posturi. Oamenii care depun acte pentru un permis nou au păreri împărţite despre obligativitatea analizelor medicale. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

 

Şoferii care cer eliberarea unui duplicat pentru permisul de conducere, declarându-l furat, pierdut sau deteriorat, nu mai au nevoie de analize medicale, însă duplicatul nu prelungeşte valabilitatea permisului.

Alin Golban

 

Comenteaza