Vremea rea a făcut ravagii în 22 de județe, inclusiv în Cluj. Pompierii au intervenit în 98 de localități

Vremea rea a făcut ravagii în 22 de județe, inclusiv în Cluj. Pompierii au intervenit în 98 de localități
Imagine cu caracter ilustrativ | Foto: digi24

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 98 de localități din 22 de județe afectate de furtuni, inclusiv în Cluj.

Județele afectate sunt Cluj, Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș și municipiul București.

Fenomenele hidrometeorologice au provocat inundații și pagube semnificative, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din șapte case, 24 de curți și șase beciuri sau subsoluri.

De asemenea, au acționat pentru îndepărtarea elementelor de construcție de la acoperișurile a 20 de imobile și pentru degajarea a 203 copaci și cinci stâlpi de electricitate prăbușiți. În urma acestor incidente, 54 de autoturisme au fost avariate, conform Mediafax.

Un generator electric (410kWA) din cadrul ISU Alba a fost folosit pentru a alimenta cu energie electrică două cartiere din municipiul Sebeș, până la remedierea situației. Din cauza copacilor căzuți pe carosabil și pe liniile feroviare, traficul a fost temporar blocat pe un drum național (DN 1/IF) și pe două magistrale feroviare (CF 500 și CF 400).

Pentru a preveni situațiile care ar putea pune în pericol vieți și bunuri, au fost transmise șase mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT în șase județe.

Totodată, pentru a asigura un răspuns optim la solicitările de sprijin în zonele afectate de vremea nefavorabilă, au fost activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, prin operaționalizarea Grupelor Operative ale inspectoratelor pentru situații de urgență din cinci județe (Argeș, Dolj, Giurgiu, Teleorman și Suceava).

Comenteaza