Weekend la talcioc. Pe unde să mergi dacă vrei să ajungi la Târgul de la Fechetău

Weekend la talcioc. Pe unde să mergi dacă vrei să ajungi la Târgul de la Fechetău
| Foto: Targ Negreni

Tradiționalul Târg de la Negreni este în plină desfășurare, în acest weekend, iar, dacă vreți să mergeți să faceți niște cumpărături sau doar să aruncați o privire, dar nu vreți să stați blocați în trafic, luați în calcul și rutele alternative propuse de polițiștii clujeni.

Marele târg de la Negreni, ajuns un adevărat fenomen cultural în zonă, este în plină desfășurare. Ediţia de toamnă a început luni, 7 octombrie şi se încheie duminică, 13 octombrie.

Cei care vor să ajungă la târg dinspre Cluj-Napoca sau trec prin Negreni, comună aflată la intersecția județelor Cluj, Bihor și Sălaj - pe drumul european E60, trebuie să știe că traficul devine o mare încercare pe ruta principala rută, astfel că polițiștii au sărit în ajutorul șoferilor și propun rute alternative.

Astfel, dacă aveţi de parcurs traseul Cluj-Napoca – Oradea sau invers, recomandăm următoarea rută alternativă de deplasare: Cluj-Napoca – Zalău – Nuşfalău – Aleşd / Aleşd – Nuşfalău – Zalău – Cluj-Napoca. Dacă circulaţi pe Autostrada Transilvania, recomandăm ca de la Gilău să continuaţi pe autostradă până la Nădăşelu şi mai departe spre Zalău – Nuşfalău – Aleşd.

"Târgul de la Fechetău" este cel mai vechi târg anual din România și cel mai mare din Estul Europei. Aprobat oficial în anul 1815, el funcționa încă dinainte de această dată, având o tradiție în Evul Mediu. La începuturi,  oamenii de la munte coborau la târg de pe văile Apusenilor să-și cumpere căciuli groase de blană și cojoace pentru iarnă, mărgele de cusut pe portul popular la gura sobei sau butoaie ori alte obiecte trebuincioase. În zilele noastre, Târgul de la Negreni a devenit raiul colecționarilor și negustorilor de antichități, artă, mobilier, dar și o alternativă de piață ieftină pentru haine, încălțăminte, obicte de uz casnic, chiar și legume și fructe direct de la producător.

 

Comenteaza