Witts: “Tinerii care pleacă afară sunt peştişori în lacuri mari”

Witts: “Tinerii care pleacă afară sunt peştişori în lacuri mari”
Noel Witts, fostul şef al departamentului cultură al postului de televiziune BBC, a fost prezent ieri seară la REALITATEA TV Cluj, alături de editorialistul ZIUA de CLUJ Octavian Hoandră, într-o ediţie specială moderată de Mihai Hurezeanu.

Profesorul teatrolog Noel Witts, fost şef al al departamentului cultural de la BBC, este membru atât în boardul Festivalului de Teatru de la Sibiu, cât şi în juriul Festivalului de Film Comedy Cluj, dar şi un personaj plin de umor. Witts a remarcat potenţialul cultural şi artistic al municipiului Cluj-Napoca, în dorinţa acestuia de a deveni Capitală Culturală Europeană. El a anunţat că se va implica în formarea de manageri culturali pentru a da o strategie coerentă în dezvoltarea oraşului. Witts a dat exemplul Sibiului, care, practic, a plecat de la zero şi a ajuns să aibă o diversitate culturală deosebită.

"Sunt impresionat că am cunoscut aici, la Cluj, foarte mulţi tineri care s-au impliat în organizarea Festivalului Comedy. Unii mi-au spus că vor să plece din ţară, alţii, că vor să rămână aici şi să facă treabă. Eu spun că aceştia din urmă au dreptate: trebuie să rămână la Cluj fiindcă acei tineri care pleacă devin doar nişte peştişori mici într-un lac mare din Marea Britanie sau din Statele Unite", consideră Witts.

 

 

Comenteaza