Zboruri gratuite pentru clujeni cu ocazia inaugrării noii piste a aeroportului VIDEO

Zboruri gratuite pentru clujeni cu ocazia inaugrării noii piste a aeroportului VIDEO
Zboruri gratuite pentru clujeni cu ocazia inaugrării noii piste a Aeroportului Internaţional Cluj, care va avea loc peste câteva zile. 234 de norocoşi se vor urca la bordul unei aeronave de tip Airbus şi vor zbura deasupra oraşului, informeaza Realitatea TV Cluj.

Noua pista a Aeroportului International Cluj va fi inaugrata in 26 octombrie, iar Consiliul Judetean le va oferi clujenilor "zboruri inaugurale gratuite".

Clujenii, mai ales cei care nu au mai zburat până acum cu avionul, sunt încântaţi de idee. În aceeaşi zi cu inaugurarea noii piste, Aeroportul Cluj îşi va schimba numele în Aeroportul Avram Iancu.

"Noua pistă va avea 2.100 metri, ce este important este că are distanţă operaţională mai bună ca cea veche este din 1968. Este o pistă cu o lăţime de 45 de metri faţă de cea veche care este de 30 de metri. Se va numi aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj. Aeroportul depăşeşte 1 milion de pasageri", a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj.

Inaugurare noii piste va fi urmată de un miting aerian la care vor participa profesionişti ai aviaţiei militare române, ai Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi ai Aeroclubului României.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Florin Dan

Comenteaza