Zeci de indieni, găsiţi ascunşi într-un microbuz condus de un clujean

Zeci de indieni, găsiţi ascunşi într-un microbuz condus de un clujean

Migranţii din India au fost depistaţi în apropierea frontierei, când se îmbarcau într-un microbuz condus de un clujean.

Polițiștii de frontieră au constatat că 32 de indieni au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, iar clujeanul urma să-i ducă la Timișoara. Bărbatul este acuzat de trafic de migranți.

„În data de 29.12.2021, în jurul orei 09:15, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, a avut loc o acţiune privind combaterea traficului de migranţi în zona de frontieră, ocazie cu care pe DN59F a fost observat un microbuz, înmatriculat în judeţul Hunedoara, care staţiona între localităţii Dudeştii Vechi şi Sânnicolau Mare, judeţul Timiş”, a transmis Poliţia de Frontieră.   

Potrivit poliţiştilor de frontieră, maşina era condusă de un cetăţean român, iar în interiorul compartimentului marfă se aflau treizeci şi doi cetăţeni străini.  

„În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt  cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.  Şoferul microbuzului, în vârstă de 50 de ani,  domiciliat pe raza judeţului Cluj, a menţionat că a preluat grupul de migranţi din apropierea frontierei cu Serbia şi urma să-l transporte în municipiul Timişoara”, a mai transmis Poliţia de Frontieră, care a anunţat că a fost deschis dosar penal pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza