Zeci de pliante şi odorizante auto pentru pietonii şi conducătorii din Piaţa Unirii

 Zeci de pliante şi odorizante auto pentru pietonii şi conducătorii din Piaţa Unirii
Poliţiştii clujeni au împărţit astăzi zeci de pliante şi odorizante auto pietonilor şi conducătorilor care au trecut prin Piaţa Unirii.

Poliţiştii clujeni au împărţit astăzi, în cadrul unei acţiuni preventiv-educative, zeci de pliante şi odorizante auto pietonilor şi conducătorilor care au trecut prin Piaţa Unirii.

"Pentru această zonă am fost disponibilizaţi 8 reprezentanţi ai poliţiei şi încercăm prin intermediul respectivei campanii să mai atenţionăm încă o dată participanţii la trafic despre riscurile de accident pe care le poate provoca graba sau neatenţia", a explicat unul dintre reprezentanţii poliţiei.

Mulţi dintre conducătorii auto opriţi, s-au arătat nedumeriţi de faptul că au fost "traşi pe dreapta" chiar dacă nu au încălcat nimic. S-au declarat însă mulţumiţi de acţiunile poliţiei când au primit pliantul şi explicaţia staţionării.

"Cred că este foarte bine că se mai organizează astfel de acţiuni. Este benefică o atenţionare în plus, pentru că mulţi pietoni traversează strada fără a mai aştepta culoarea verde şi mulţi şoferi pornesc de la semafor când este încă galben şi astfel au loc destul de multe accidente", spune unul dintre şoferi.

Reprezentanţii poliţiei au declarat că acţiunea se va desfăşura şi în alte zone cu risc de accidente din Cluj.

Activitatea se înscrie în Campania „Împarte drumul" derulată pe plan naţional de Direcţia Rutieră în parteneriat cu Suzuki România şi are drept scop conştientizarea pietonilor asupra riscurilor implicării în evenimente rutiere şi a conducătorilor auto în vederea adoptării unui comportament rutier prudent.

 

Comenteaza