Zelenski: "Lupta pentru Donbas va rămâne în istorie drept una dintre cele mai violente bătălii din Europa. Avem de-a face cu răul absolut"

Zelenski: "Lupta pentru Donbas va rămâne în istorie drept una dintre cele mai violente bătălii din Europa. Avem de-a face cu răul absolut"
| Foto: president.gov.ua

"Avem de-a face cu răul absolut. Nu avem de ales decât să mergem mai departe, să ne eliberăm întregul teritoriu", a afirmat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cea de-a 110-a zi a războiului.

"Bătălia pentru Donbas va rămâne cu siguranţă în istoria militară drept una dintre cele mai violente bătălii din Europa", a subliniat preşedintele ucrainean.

Potrivit lui Zekenski, ”doar un număr suficient de artilerie modernă pentru Ucraina va asigura avantajul lor şi în cele din urmă sfârşitul torturii ruseşti asupra Donbasului ucrainean”.

”Astăzi s-a aflat despre moartea unui alt copil, cauzată de bombardamentele ruseşti - chiar acolo, chiar în Donbas, în regiunea Lugansk. Băiatul s-a născut în 2016. A locuit în Lysychansk, într-o casă obişnuită de pe strada Moskovska. Iată: un băieţel de şase ani de pe strada Moskovska este şi, după cum s-a dovedit, un inamic periculos pentru Federaţia Rusă...Avem de-a face cu răul absolut. Şi nu avem de ales decât să mergem mai departe. Eliberaţi întregul nostru teritoriu. Alungaţi ocupanţii din toate regiunile noastre. Şi deşi acum lăţimea frontului nostru este deja de peste 2,5 mii de kilometri, se simte că iniţiativa strategică este încă a noastră”, mai spune preşedintele Zelenski. 

Zelenski afirmă că ”este nevoie doar de suficiente arme pentru a face acest lucru”.

”Partenerii o au. În cantităţi suficiente. Şi lucrăm în fiecare zi pentru ca voinţa politică să ne dea aceste arme să apară”, spune Volodimir Zelenski, arătând că ”ocupanţii ţin teritoriul ocupat nu doar într-un blocaj informaţional ci o blocada civilizaţională”.

Comenteaza