Război Ucraina | Continuă luptele pe străzile din Severodoneţk. Zelenski: Donbasul rezistă

Război Ucraina | Continuă luptele pe străzile din Severodoneţk. Zelenski: Donbasul rezistă

Ucraina se așteaptă ca forţele ruse să mobilizeze toate mijloacele în încercarea de a captura oraşul Severodoneţk, dar ucrainenii reușesc, în continuare, să controleze uzina chimică Azot, unde sute de civili se adăpostesc.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, în discursul său pe care îl susține în fiecare seară, că Donbassul rezistă și că în Severedonețk au lor lupte de stradă „feroce”.

Ucraina deţine în continuare controlul asupra uzinei chimice Azot din oraşul Severodoneţk, unde sute de civili se adăpostesc, a anunţat duminică dimineaţă guvernatorul provinciei Lugansk, Serhii Gaidai, informează Reuters.

''Azot nu este blocată, au loc lupte pe străzile din apropierea uzinei'', a declarat Serhii Gaidai pentru postul public de televiziune ucrainean.

El a adăugat că se aşteaptă ca forţele ruse să mobilizeze toate mijloacele în încercarea de a captura oraşul Severodoneţk duminică sau luni.

Kievul a cerut livrări rapide de armament greu din Occident, explicând că forţele ruse au de cel puţin 10 ori mai multe piese de artilerie decât armata ucraineană.

Sâmbătă, forţele ruse au atacat centralele electrice din Kramatorsk şi Sloviansk, cele mai mari două oraşe din regiunea Doneţk aflate sub control ucrainean, a scris guvernatorul regional Pavlo Kirilenko pe Telegram.

Tot sâmbătă, forțele armate ucrainene au anunțat că au primit noi sisteme de comunicații prin satelit Starlink de la fondatorul și directorul general al SpaceX, Elon Musk.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza