Ziua 18 | Rusia atacă în forță pe toate fronturile în Ucraina/ Aproape 13.000 de civili evacuați evacuați ieri

Ziua 18 | Rusia atacă în forță pe toate fronturile în Ucraina/ Aproape 13.000 de civili evacuați evacuați ieri

Sâmbătă, prin coridoarele umanitare au fost evacuați din calea războiului 12.729 de persoane, a anunțat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Este a 18-a zi de război în Ucraina. Rusia continuă să atace din toate direcțiile. Oraşul Lvov, situat în vestul Ucrainei, la câțiva kilometri de graniţa cu Polonia și 300 km nord de granița cu România, a fost lovit duminică de mai multe rachete, au relatat media locale. Rușii au bombardat o bază militară care se află în regiunea Lvov, zonă care până acum a fost relativ ferită de conflict.

Aseară, trupele ruse au tras într-o coloană în care se aflau de femei și copii, în regiunea Kiev.

Atacul a avut loc la încercarea de a evacua din satul Peremoga (raionul Baryshevsky) spre satul Ostroluchie - de-a lungul coridorului „verde” convenit cu Federația Rusă. Lovitura de obuzul s-ar fi soldat cu șapte civili morți, inclusiv un copil, susțin cei de la Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, potrivit realiatatea.net. După atac, invadatorii au forțat rămășițele coloanei să se întoarcă în satul Pobeda și să nu-i lase să iasă din sat. Numărul exact al răniților este încă necunoscut.

Armata ucraineană susține că până acum a reușit elimine 31 de grupuri tactice de batalion ale armatei ruse, din cele 120 câte erau estimate a fi fost plasate în jurul Ucrainei înainte de începerea conflictului.

Comenteaza