Ziua Drapelului Național, sărbătorită în Piața Avram Iancu GALERIE FOTO

Ziua Drapelului Național, sărbătorită în Piața Avram Iancu GALERIE FOTO
Autorităţile locale au celebrat vineri dimineața Ziua Drapelului Naţional printr-o ceremonie publică organizată în Piaţa Avram Iancu.

La eveniment au participat reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca, în frunte cu edilul municipiului, Emil Boc, și cu viceprimarul Gheorghe Șurubaru, prefectul Clujului, Gheorghe Vișan, europarlamentarul Daniel Buda și șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Tudor Grindean.

Ei au înfruntat ploaia și s-au strâns în fața Catedralei Ortodoxe pentru a asista la manifestările dedicate acestei zile de sărbătoare. Acestea au început la 10:45 cu slujba de sfinţire a Drapelului Naţional, desfășurată în Catedrala Mitropolitană, după care la ora 11:00 a urmat ceremonia de ridicare pe catarg, în acordurile imnului naţional al României.

Garda de onoare a fost asigurată de efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, militari ai Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu", ai Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca" şi elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie.

Evenimentul s-a încheiat prin lansarea în aer a mii de baloane umplute cu heliu. 

Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca tricolorul roşu, galben şi albastru să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor.

 

Comenteaza