Ziua Poliției Române | Clujenii, invitați să vadă de aproape armele și echipamentele speciale folosite de polițiști

Ziua Poliției Române | Clujenii, invitați să vadă de aproape armele și echipamentele speciale folosite de polițiști
| Foto: IPJ Cluj

Poliția Română va împlini anul acesta, pe 25 martie, 201 ani de la prima atestare documentară. Cu acest prilej, polițiștii clujeni vor organiza „Ziua Porților Deschise”, iar vizitatorii vor avea ocazia să vadă echipamente și mijloace tehnice utilizate de oamenii legii.

Ca în fiecare an, la începutul primăverii, polițiștii clujeni duc mai departe tradiția de a participa, în contextul aniversării, la activități de tip „porți deschise” la nivelul județului.

„Ca în fiecare an, ziua de 25 martie reprezintă un prilej de aniversare, cu o însemnătate aparte, atât din punct de vedere istoric, cât și religios. Alegerea acestei zile este legată de atestarea documentară a Poliție Române, dar și de simbolul creștin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

La eveniment vor participa, începând cu 16 martie, polițiștii din cadrul structurilor de prevenire, acțiuni speciale, criminalistică, rutieră, proximitate, siguranță școlară, ordine publică, precum și din alte structuri.

Program:

  • 16 martie –  municipiul Dej, Sala Sporturilor, în intervalul orar 11:00-13:00;
  • 17 martie – municipiul Gherla, Piața Libertății, în intervalul orar 11:00 – 13:00;
  • 20 martie – municipiul Turda, Piața Tricolorului, în intervalul orar 11:00 – 13:00;
  • 21 martie – orașul Huedin, Piața Republicii, în intervalul orar 11:00 – 13:00;
  • 22 martie – municipiul Câmpia Turzii, Liceul „Pavel Dan”, în intervalul orar 11:00 – 13:00;
  • 24 martie – municipiul Cluj-Napoca,  Piața Unirii, în intervalul orar 11:00 – 14:00;

La „Ziua Porților Deschise”, vizitatorii vor avea ocazia să vadă echipamente și mijloace tehnice utilizate în cadrul activităților specifice, printre care truse și instrumente criminalistice utilizate pentru descoperirea tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracțional, arme și echipamente de intervenție folosite de luptătorii pentru acțiuni speciale, autospeciale de intervenție, dar și altele pe care polițiștii le vor prezenta la standuri.

Comenteaza