Ziua Pompierilor, sărbătorită mâine la Cluj în centrul oraşului

Ziua Pompierilor, sărbătorită mâine la Cluj în centrul oraşului
Ziua Pompierilor din România va fi sărbătorită mâine şi la Cluj, chiar în centrul oraşului, pe lautra de vest a Pieţei Unirii.

Manifestările includ expoziţii de tehnică de intervenţie, artă fotografică şi machete ale autospecialelor de pompieri. "Este un moment de cinste adus meseriei de pompier şi celor care cu devotament îndeplinesc misiunile de salvare zi cu zi, îndeosebi pentru riscul asumat de aceştia în acţiunile de salvare a semenilor", arată purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Cluj, Andrei Biriş.

Festivităţile de la Cluj au loc între orele 10 şi 12, timp în care clujenii vor putea vizita echipamentele specifice şi tehnica de intervenţie a pompierilor, printre care şi cele mai noi autospeciale din dotarea ISU Cluj, primite anul acesta printr-o finanţare europeană.

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită în fiecare an în 13 septembrie, dată la care, în 1848, Compania de Pompieri din Bucureşti, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu a reuşit să opună rezistenţă armatei otomane venite să înăbuşe Revoluţia Română pe Dealu Spirii.

 

Etichete
Comenteaza