Zonele rurale din Cluj, expuse în caz de război. Doar două comune din judeţ au BUNCĂRE

Zonele rurale din Cluj, expuse în caz de război. Doar două comune din judeţ au BUNCĂRE

Zonele rurale par lipsite de apărare în faţa unor eventuale bombardamente deoarece doar două comune din judeţul Cluj au adăposturi.

De câteva luni, se vorbeşte intens despre un atac iminent al Rusiei asupra Ucrainei. Rușii au dat asigurări că nu au în vedere niciun atac, iar România, aflată la doi pași a fost menționată drept țara din care NATO ar trebui să se retragă, potrivit rușilor.

Ideea vehiculată a unui posibil război atrage după sine și problema protecției populației. Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență (IGSU) a furnizat de curând o situație actualizată a adăposturilor pentru populație, care trebuie să fie pregătite în permanență pentru situații deosebite. Ca spații suplimentare ar putea fi folosite în cazuri extreme și alte subsoluri mai mici, precum și subsolurile unor clădiri mari.

În județul Cluj, oraşele sunt privilegiate în ceea ce priveşte posibilitatea populaţiei de a se adăposti în caz de atac aerian. La Cluj-Napoca sunt 162 de adăposturi, la Dej 5, la Turda 13, la Câmpia Turzii 5, la Huedin 4.

În schimb, populaţia din mediul rural a județului Cluj dispune de puţine opţiuni. Doar două comune au adăposturi de protecție civilă: Florești (trei adăposturi) și Mihai Viteazu (un adăpost).

Florești, Str. Avram Iancu nr. 170
Florești, Str. Andrei Mureşanu nr. 1
Florești, Str. Avram Iancu nr. 492 – 500
Mihai Viteazu, Str. Principală nr. 1014

Comenteaza