8.658 de ani de închisoare pentru agresiune sexuală, abuz de minori, viol, șantaj, tortură. Liderul cultului sexual ținea predici religioase

8.658 de ani de închisoare pentru agresiune sexuală, abuz de minori, viol, șantaj, tortură. Liderul cultului sexual ținea predici religioase
| Foto: http://harunyahyabilmediklerimiz.blogspot.com/

Un teleevanghelist care se înconjurase de femei tinere a fost condamnat pentru 10 acuzații distincte, printre care conducerea unei organizații criminale, implicarea în spionaj politic și militar, abuz sexual asupra minorilor, viol, șantaj și tortură.

Un tribunal din Turcia a condamnat un teleevanghelist la 8.658 de ani de închisoare pentru agresiune sexuală și abuz de minori. Adnan Oktar, care a fost descris ca un lider de cult, se înconjurase de femei tinere pe care le numea „pisicuțele” lui, scrie BBC.

Oktar, în vârstă de 66 de ani, a avut propriul său post de televiziune, prin intermediul căruia ținea predici religioase. Este un adversar înverșunat al teoriei evoluției și a scris o carte despre creaționism, teorie care a fost luată în derâdere pe scară largă.

Acesta a primit inițial o pedeapsă cu închisoarea de 1.075 de ani, dar o curte de apel a dispus rejudecarea procesului în care au fost implicați 215 inculpați.  Alți zece dintre ei au primit, de asemenea, 8.658 de ani de închisoare din partea tribunalului din Istanbul. Mulți dintre ceilalți inculpați au primit pedepse mai scurte.

Teleevanghelistul și sute dintre adepții săi au fost arestați în 2018 în locuința acestuia, sub o multitudine de acuzații, printre care conducerea unei organizații criminale, infracțiuni fiscale, abuzuri sexuale și activități teroriste.

În ianuarie 2021, el a fost condamnat pentru 10 acuzații distincte, printre care conducerea unei organizații criminale, implicarea în spionaj politic și militar, abuz sexual asupra minorilor, viol, șantaj și tortură.

Comenteaza