Foto A murit cea mai în vârstă persoană de pe planetă. Avea 118 ani

A murit cea mai în vârstă persoană de pe planetă. Avea 118 ani

Călugăriţa franceză cunoscută ca sora André a murit marți la vârsta de 118 ani. Aceasta ar fi fost cea mai vârstnică persoană de pe planetă, a cărei longevitate a putut fi verificată în documente. 

„A decedat la 2:00 a.m. Este o mare tristeţe dar şi-a dorit (să moară), a fost dorinţa ei să se alăture fratelui ei iubit. Pentru ea, este o eliberare”, a explicat David Tavella, responsabil cu comunicarea în cadrul Unităţii de cazare pentru persoane vârstnice Sainte-Catherine-Laboure din Toulon (în Departamentul Var din sudul Franţei), unde locuia sora André, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Lucile Randon s-a născut la 11 februarie 1904 în Alès, Franța, din familia Paul Randon și Alphonsine Delphine Yéta Soutoul. Aceasta a avut şi o soră geamănă pe nume Lydie, care a murit la un an după ce s-au născut.

A murit cea mai în vârstă persoană de pe planetă. Avea 118 ani
Randon, c.  anii 1920 - https://en.wikipedia.org/

Randon a devenit guvernantă pentru trei copii în Marsilia când avea doisprezece ani în 1916. Și-a asumat mai multe responsabilități când a fost angajată atât ca guvernantă, cât și ca profesor într-o familie proeminentă la Versailles în 1922. Munca ei ca guvernantă și profesor la Versailles a durat până în 1936.

Randon a crescut într-o familie protestantă, iar bunicul ei a fost pastor, potrivit wikipedia.org. Ea s-a convertit la catolicism în 1923, la vârsta de 19 ani. Mai târziu s-a alăturat ordinului catolic Fiicele Carității în 1944, luând numele de sora André în onoarea fratelui ei mai mare.

După încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, Randon a mers într-o misiune la un spital din Vichy, unde a slujit orfani și bătrâni. Misiunea ei a durat 18 ani până când a fost trimisă la un alt spital la La Baume-d'Hostun , Drôme, pentru serviciu de noapte în 1963.

Randon s-a retras din munca cu normă întreagă în 1979 și a intrat în EHPAD, unde a continuat să îngrijească bătrâni până la 100 de ani. S-a mutat într-o casă de bătrâni din Toulon pe 25 octombrie 2009, la vârsta de 105 ani.

Comenteaza