A murit chitaristul trupei ABBA, Lasse Wellander

A murit chitaristul trupei ABBA, Lasse Wellander

Chitaristul trupei pop suedeze ABBA, Lasse Wellander, a încetat din viaţă la vârsta de 70 de ani, conform presei suedeze, transmite CNN

Muzicianul a murit vineri, a relatat duminică seară ziarul suedez Göteborgs-Posten, citând membri ai familiei acestuia.

Rudele chitaristului au postat pe pagina de Facebook a lui Wellander că muzicianul, bolnav de cancer, a murit în somn, înconjurat de cei apropiaţi. A fost un muzician remarcabil, dar mai presus de toate "un minunat soţ, tată, frate, unchi şi bunic şi multe altele care nu pot fi descrise în cuvinte", au spus rudele în mesajul lor.

„Amabil, sigur, grijuliu și iubitor... și multe altele, asta nu poate fi descris în cuvinte. Un centru în viețile noastre și este de necrezut că acum trebuie să trăim fără tine. Lasse a fost un prieten drag, un tip distractiv și un chitarist superb”, a transmis grupul pop suedez ABBA, într-o declarație pentru CNN.

Născut în 1952, Wellander a făcut prima sa sesiune cu legendele pop suedeze ABBA în octombrie 1974, când au fost înregistrate melodiile „Intermezzo No.1” și „Crazy World”. Curând după aceea, a devenit chitaristul principal pe albumele grupului și a făcut turnee cu ei în 1975, 1977, 1979 și 1980, potrivit site-ului web al trupei. De asemenea, a contribuit la coloanele sonore ale filmelor "Mamma Mia".

Un muzician celebru, Wellander a lansat șapte albume de studio, dintre care două s-au clasat în Top 40 de albume, potrivit biografiei sale de pe site-ul ABBA.

THE SHOW - a tribute to ABBA a concertat în ultimii ani la Cluj-Napoca în cadrul Discotecii ‘80 Cluj, la BTarena - Sala Polivalentă. Show-ul omagiu include toate hiturile formației – între care “Waterloo”, “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “Gimme! Gimme! Gimme! (A Man after Midnight)”, “Take a Chance on Me”, “Chiquitita”, “Money, Money, Money”, “Knowing Me, Knowing You”, “SOS”, “Super Trouper” .

Comenteaza