A murit influencerul care recomanda tratarea COVID cu ivermectină și a cancerului cu semințe de caise

A murit influencerul care recomanda tratarea COVID cu ivermectină și a cancerului cu semințe de caise

Influencerul care dădea sfaturi pentru tratarea Covid cu un medicament antiparazitar pentru animale și a cancerului cu semințe de caise a fost găsit mort în locuința sa.

Dani Lemoi care a luat o doză zilnică de ivermectină de uz veterinar și a promovat utilizarea acesteia în rândul adepților săi, recomandând chiar să dea medicamentul copiilor, a murit din cauza unui efect secundar comun al medicamentului.

Mai mult, cu doar câteva ore înainte de a muri, influencerul posta încă pe grupul său extrem de popular pro-ivermectină Telegram.

„Vineri fericită pentru toți cei care iau acest medicament de cai, pentru toți supraviețuitorii!!!” a scris în ultimul său post. 

Danny Lemoi a fost găsit mort pe 3 martie în locuința sa din Rhode Island, SUA. El avea 50 de ani și lua medicamentul zilnic din 2012, după ce a fost diagnosticat cu boala Lyme, conform Mirror.

Lemoi susținea că medicamentul l-a ajutat să își regenereze mușchiul cardiac. Cu toate acestea, unii dintre adepții lui Lemoi au raportat că au avut diverse efecte secundare în urma administrării medicamentului, inclusiv convulsii, probleme pulmonare și cardiace.

Când unii membri ai grupului au atribuit moartea acestuia utilizării fără măsură a Ivermectinei de uz veterinar, au fost loviți de o avalanșă de critici și de acuzații de dezinformare din partea majorității membrilor.

Rudele influencerului în vârstă de 50 de ani au declarat pentru Vice că bărbatul a murit din "cauze naturale", fără a da alte detalii.

Ivermectina veterinară a fost unul dintre medicamentele "preferate" ale anti-vacciniștilor în timpul pandemiei. Răspândirea diverselor teorii pseudoștiințifice despre acesta împotriva Covid-19 a determinat Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) să recomande pe site-ul său web să nu se folosească medicamentul ca tratament împotriva Covid-19, deoarece eficacitatea sa împotriva virusului nu este dovedită științific.

Conform Missouri Poison Center, ingerarea de doze mari de Ivermectină pentru animale are o listă lungă de efecte secundare, inclusiv convulsii, comă, probleme pulmonare și probleme cardiace .

Mai mult, influencerul recomanda consumul a zeci de semințe de caise în fiecare zi pentru a vindeca și preveni cancerul. Influencerul însuși susținea că mânca până la 30 pe zi. Iar mulți dintre adepții săi l-au imitat. Asta în ciuda avertismentelor a numeroase studii medicale, care atrag atenția că semințele de caise, dacă sunt ingerate, pot provoca o intoxicație cu cianură în timpul fazei de digestie.

Potrivit Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (Efsa), otrăvirea cu cianură poate provoca greață, febră, dureri de cap, insomnie, sete, letargie, nervozitate, diverse tipuri de dureri la nivelul articulațiilor și mușchilor, precum și o scădere a tensiunii arteriale. În cazuri extreme, este fatală.

loading...
Comenteaza