Video A murit la coadă la ulei. Isterie pentru o promoție și bătaie pentru a ajunge la rafturi

A murit la coadă la ulei. Isterie pentru o promoție și bătaie pentru a ajunge la rafturi

Isteria cumpărăturilor pe model de propagandă face victime. „În Ucraina se luptă pentru libertate. În Bulgaria se luptă pentru uleiul de floarea-soarelui”, a titrat presa de la Sofia, după ce un bărbat de 77 de ani și-a găsit sfârșitul la o coadă la ulei. 

Un bărbat de 77 de ani a murit în Bulgaria, după ce a stat ore în șir la o coadă care se formase într-un magazin din Burgas pentru o promoție la ulei de floarea-soarelui. În mai multe orașe din Bulgaria au fost cozi și încăierări pentru ulei, în condițiile în care s-a creat o adevărată isterie - total nejustificată, spun autoritățle - legată de o criză a acestui produs, scrie digi24.ro

O rețea de magazine a redus la jumătate prețul la ulei și în mai multe orașe din țară clienții s-au bătut efectiv pentru produsele din stoc. Au existat și conflicte între clienți și forțele de ordine. Uleiul s-a vândut cu 2,99 leva (echivalentul a 1,53 euro), în condițiile în care isteria legată de achiziționarea acestui produs a făcut ca în ultimele zile prețurile să ajungă la 5,50-6,50 leva pentru un litru.

Coada de la magazinul din Burgas se întindea pe 500-600 de metri, iar bărbatul așteptase mai multe ore. I s-a făcut rău chiar când ajunsese lângă paleții cu ulei. Ambulanța chemată la fașa locului n-a putut face altceva decât să-i constate decesul.

O expertiză medico-legală va stabili cauza exactă a morții bărbatului. „Omul a murit în magazin. L-au împins și i s-a făcut rău. A fost o nebunie. Oamenii au spus că a căzut, s-a învinețit și a murit. Coada era imensă”, a povestit o clientă.

Au fost cozi lungi pentru ulei și în Vidin și Vrața. Imagini postate pe rețelele sociale arată cum și în capitala Sofia oamenii aleargă spre ușa unui magazin pentru a-și procura o sticlă cu ulei, scrie novinite.com. Unele dintre magazinele din capitala bulgară au introdus deja limite pentru achiziționarea de ulei. 

Comenteaza