A murit o elevă rănită în atacul armat de la şcoala din Belgrad. Numărul deceselor urcă la zece

A murit o elevă rănită în atacul armat de la şcoala din Belgrad. Numărul deceselor urcă la zece

O adolescentă rănită în timpul atacului armat comis la începutul lui mai într-o unitate şcolară din Belgrad a murit luni, ridicând la zece numărul morţilor.

Pe 3 mai, un adolescent de 13 ani a împuşcat mortal opt elevi şi un agent de pază în şcoala elementară la care învăţa din centrul Belgradului.

Şapte persoane, şase eleve şi o profesoară, au fost rănite în atacul armat, între care şi adolescenta care a murit luni după ce a fost spitalizată de urgenţă.

Potrivit canalului RTS, tânăra a suferit "răni grave la cap" şi a murit în pofida eforturilor medicilor, relatează AFP şi Tanjug, conform Agerpres.

Vârsta sa nu a fost făcută publică de autorităţi. Ceilalţi elevi ucişi sau răniţi în atacul armat aveau între 11 şi 14 ani.

Ministrul sănătăţii Danica Grujicic a transmis "cele mai sincere condoleanţe" familiei.

La mai puţin de 48 de ore după tragedie ţara din Balcani a fost zguduită de un atac armat, în care un bărbat de 21 de ani a împuşcat mortal opt persoane în sate apropiate de Belgrad.

De atunci, zeci de mii de persoane au ieşit pe străzile capitalei sârbe pentru a cere demisia ministrului de interne şi a şefului serviciului de informaţii, precum şi reglementarea conţinutului violent din media.

Potrivit proiectului de cercetare Small Arms Survey (SAS), 39% dintre locuitorii din Serbia deţin o armă de foc, rata cea mai ridicată din Europa.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a promis un plan de dezarmare la scară mare a populaţiei, în timp ce poliţia a fost desfăşurată în jurul şcolilor din ţară.

Autorităţile au anunţat că permisele de port armă vor fi trecute în revistă şi să numărul lor va fi redus puternic. În paralel, deţinătorii de arme ilegale au o lună la dispoziţie începând din 8 mai pentru a-şi preda armele fără a fi urmăriţi penal.

Potrivit autorităţilor, circa 13.500 de arme au fost predate până acum, notează AFP.

Comenteaza