Alegeri SUA: Secretarul justiției autorizează deschiderea unei anchete

Alegeri SUA: Secretarul justiției autorizează deschiderea unei anchete
| Foto: mediafax

Secretarul american al Justiţiei, Bill Barr, a dat undă verde luni deschiderii unei anchete cu privire la posibilele nereguli în timpul alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.  Donald Trump a declarat că au fost marcate de ''fraude'', fără a aduce însă dovezi.

Bill Barr, unul dintre miniștrii cei mai loiali președintelui în exerciţiu, a subliniat că această autorizaţie, trimisă procurorilor federali din toată ţara, nu indică faptul că Departamentul Justiţiei are dovezi ale existenţei unor situaţii autentice de fraudă.

''Vă autorizez să investigaţi acuzaţii substanţiale de nereguli privind voturile sau numărarea buletinelor de vot înainte de certificarea alegerilor în jurisdicţiile dumneavoastră, în anumite cazuri'', a scris el în documentul transmis.''

”Astfel de anchete pot fi efectuate dacă există acuzaţii clare și potenţial credibile de nereguli care, dacă sunt dovedite, ar putea avea un impact asupra rezultatului alegerilor federale într-un stat'', a adăugat el.

Anchetele privind fraude electorale ţin în mod normal de responsabilitatea fiecărui stat, care își stabilește și controlează propriile reguli electorale. Departamentul de Justiţie al Statelor Unite nu intervine, de obicei, într-o astfel de situaţie până când numărul de voturi nu este certificat și numărarea nu este completă.

Echipa de campanie a lui Donald Trump contestă rezultatele obţinute de Joe Biden în mai multe state - în primul rând în Pennsylvania și Nevada.

loading...
Comenteaza