Apropiatul lui Putin, amenințări halucinante: „Ultimul pas este arma nucleară”

Apropiatul lui Putin, amenințări halucinante: „Ultimul pas este arma nucleară”
| Foto: timpul.md

În timp ce Rusia pierde teren şi soldaţi pe front, filosoful ultranaţionalist Alexandr Dugin revine cu o temă preferată a Moscovei: ameninţarea nucleară.

În timp ce tăcerea autorităţilor continuă, alimentând nedumerirea ruşilor care susţin „operaţiunea militară specială” din Ucraina, Alexander Dugin, alintat „creierul” sau „ideologul” lui Putin, a luat cuvântul, pentru a arăta cu degetul în direcţia Kremlinului.

Cel puţin aşa a reieşit dintr-o postare apărută pe canalul Telegram, unde filosoful ultranaţionalist a scris, apoi şi-a eliminat cuvintele, nu înainte ca unele surse mass-media să ia ac de reacţia neaşteptată.

Seara, însă, Dugin a revenit cu un alt mesaj. El a dat înapoi, respingân presupusul atac şi vorbind despre „o insinuare a Occidentului”, prileg cu care i-a jurat loialitate Ţarului: „Această acuzaţie a apărut de nicăieri”, a scris el, tot pe Telegram.

Apoi, a adăugat: „Nimeni nu i-a întors spatele lui Putin. Atât eu, cât şi toţi ceilalţi patrioţi ruşi îl susţinem necondiţionat. Durerea pierderii Hersonului este una, atitudinea faţă de comandantul şef este alta”.

Şi a încheiat cu o ameninţare groaznică: „Moscova nu va capitula, ultimul pas este arma nucleară”.

Comenteaza