Ţara care va CONFISCA mașinile șoferilor care depășesc viteza legală şi le va VINDE la licitație

Ţara care va CONFISCA mașinile șoferilor care depășesc viteza legală şi le va VINDE la licitație
| Foto: https://www.euractiv.com/

Accidentele mortale, dar nu numai, au umplut paginile publicaţiilor din România în ultimele zile. Poliţiştii abia mai ţin pasul cu vitezomanii, beţivii, drogaţii sau minorii fără carnet care circulă pe şosele. O ţară din Europa le-a pus gând rău vitezomanilor şi le va confisca maşinile.  

Guvernul din Austria a anunțat luni că șoferilor care sunt prinși depășind cu mult viteza maximă legală le vor fi confiscate autovehiculele, acestea urmând să fie scoase la licitație de către autorități, a transmis Reuters.

Autoritățile locale din Austria se plâng că încearcă să pună capăt curselor ilegale din municipiile lor, precum și a altor cazuri de șofat la viteze extreme.

„La vitezele despre care vorbim nimeni nu este pe deplin în control asupra vehiculului său. Mașina devine o armă ce nu poate fi controlată și un pericol la adresa unor oameni nevinovați”, a declarat luni ministrul austriac al Transporturilor Leonore Gewessler.

Orice șofer care va fi prins conducând la o viteză de 60 km/h peste limita legală în orașe, sau cu 70 km/h în alte locuri, va avea mașina confiscată timp de două săptămâni.

În cazul unor abateri repetate sau dacă viteza va fi cu peste 80 km/h în localități, respectiv 90 km/h în afara lor, mai mare decât limita legală, mașina va fi confiscată definitiv și vândută la licitație de către autorități.

Noul plan va completa alte măsuri adoptate anul trecut care au prelungit perioada pentru care șoferii își pierd carnetul dacă sunt prinși depășind viteza maximă legată.

Comenteaza