Armata lui Putin instruită cum să îşi pună tampoane în rănile provocate de gloanţe: "Tamponul se umflă și închide rana"

Armata lui Putin instruită cum să îşi pună tampoane în rănile provocate de gloanţe: "Tamponul se umflă și închide rana"

O responsabilă cu recrutările soldaţilor în Rusia le cere noilor soldați să facă rost de absorbante și tampoane în caz că vor fi împușcați pe frontul din Ucraina.

Este vorba despre o înregistrare intens distribuită pe rețelele sociale, în care, la un centru de recrutare li se explică soldaţilor că trebuie să îşi facă rost de absorbante și tampoane pe post de kit de prim-ajutor, în caz că vor fi împușcați pe frontul din Ucraina.

În filmare se aude cum femeia le spune noilor recruți să vină ei cu mai multe lucruri, între care cu saci de dormit. Unul dintre ei întreabă dacă acestea nu ar trebui asigurate de armată. „Ar trebui să fie ale voastre, băieți!” – e răspunsul primit. Ea spune apoi că armata nu oferă decât uniformele și armele, restul, inclusiv medicamentele, fiind asigurate chiar de soldați.

Un nou recrut intervine atunci și afirmă că în farmacii nu se mai găsesc garouri, iar şefa vine cu ”soluțiile alternative”. „Cereți rudelor să vă trimită. Luați trusele de prim ajutor de la mașini. Băieți, nu râdeți! Cereți soțiilor, fetelor, mamelor voastre absorbante și tampoane. Cele mai ieftine. Știți pentru ce sunt? Pentru a opri sângerarea! Puneți tampoanele direct în rana provocată de glonț. Tamponul se umflă și închide rana”.

Unii recruți sunt trimiși direct în Ucraina, alții sunt instruiți în condiții deplorabile. În aceste condiţii, mulți dintre cei disperați să scape de regimul Putin își iau bagajul la spinare și se îndreaptă pe jos către graniță. Unii îi mituiesc pe vameși ori plătesc călăuze ca să reduca timpul de așteptare.

Comenteaza