Armata rusă încearcă să recruteze cetățeni moldoveni

Armata rusă încearcă să recruteze cetățeni moldoveni

Acuzaţia vine de la Chişinău. Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a acuzat joi armata rusă că încearcă să recruteze cetățeni moldoveni, transmite Reuters. 

„Astfel de acțiuni nu sunt în spiritul păcii, nici pentru concetățenii noștri, nici pentru familiile noastre. Astfel de lucruri sunt foarte periculoase și trebuie să înceteze”, a cerut ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, transmite digi24.ro.

El nu a dat mai multe detalii, dar a spus că oficialii Ministerului de Externe de la Chișinău au întâlniri regulate cu ambasadorul Rusiei, iar poziția Moldovei în această chestiune este cât se poate de clară.

Ministerul rus de Externe nu a răspuns deocamdată la o solicitare pentru a-și spune punctul de vedere, iar agenția Reuters precizează că nu a putut verifica imediat dacă armata rusă a încercat să recruteze cetățeni moldoveni.

Autoritățile din Transnistria au negat luni că Rusia ar desfășura pe teritoriul său pregătiri militare care să amenințe Ucraina, iar Tiraspolul nu a comentat deocamdată afirmațiile făcute joi de oficialul ucrainean, precizează Reuters.

Comenteaza