TRAGEDIE pe modelul Colectiv: Peste 100 de morți și peste 150 de răniți / ”Focurile de artificii au început să urce în tavan, toată sala a luat foc... Ne sufocam, nu știam cum să ieșim”

TRAGEDIE pe modelul Colectiv: Peste 100 de morți și peste 150 de răniți / ”Focurile de artificii au început să urce în tavan, toată sala a luat foc... Ne sufocam, nu știam cum să ieșim”
| Foto: https://news.sky.com/

Cel puţin o sută de persoane au murit şi alte 150 au fost rănite într-un incendiu în timpul unei nunţi care avea loc într-o sală de festivităţi din nordul Irakului. Potrivit presei locale, inclusiv mirele și mireasa s-ar afla printre victime.

Autorităţile sanitare din Ninive, provincia în care se află Qaraqosh,"au înregistrat o sută de morţi şi peste 150 de răniţi în incendiul de la o sală de nunţi din Hamdaniyah", a anunţat agenţia oficială de presă irakiană INA, invocând un bilanţ preliminar.

Surse neofociale transmit că bilanțul preliminar al deceselor se rodică la 110, iar cel al răniților la 550. Martorii oculari au spus că sute de oameni erau acolo sărbătorind când clădirea a luat foc în jurul orei 10:45, ora locală (19:45 GMT), marți.

O invitată la nuntă, Rania Waad, care a suferit o arsură la mână, a spus că, în timp ce mirii dansau încet, „focurile de artificii au început să urce în tavan, toată sala a luat foc”. „Nu am putut vedea nimic”, a declarat un tânăr de 17 ani pentru agenția de presă AFP. „Ne sufocam, nu știam cum să ieșim”, a transmis BBC

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Saif al-Badr, a confirmat acest bilanţ. Referindu-se la intervenţia sa la locul în care a avut loc tragedia, Apărarea Civilă a semnalat prezenţa unor panouri prefabricate "foarte inflamabile şi care contravin standardelor de siguranţă".

"Incendiul a provocat căderea unor părţi din tavan din cauza utilizării unor materiale de construcţie foarte inflamabile şi ieftine", potrivit comunicatului de presă al Apărării Civile, transmite Agerpres

"Informaţiile preliminare indică faptul că au fost folosite artificii în timpul unei nunţi, care au declanşat un incendiu", se mai arată în comunicat.

Comenteaza