Atac cu rachete în blocuri de locuinţe din oraşul natal al lui Zelenski. Civili ucişi şi răniţi

Atac cu rachete în blocuri de locuinţe din oraşul natal al lui Zelenski. Civili ucişi şi răniţi
| Foto: captura video - https://www.facebook.com/zelenskiy.official

Un atac rusesc cu rachete asupra oraşului Krivîi Rih, situat în centrul Ucrainei, s-a soldat cu mai mulţi morţi şi răniţi, una dintre rachete lovind o clădire de locuinţe. Alte victime sunt încă sub dărâmături.

Şeful administraţiei militare din regiune, Serhii Lisak, a declarat pe canalul său Telegram că ruşii au "comis un alt act terorist împotriva zonelor rezidenţiale. Toată noaptea. Crud. Există morţi şi răniţi".

Lisak a îndemnat populaţia să nu ignore sirenele de alarmă aeriană, deoarece situaţia este "încă foarte periculoasă". Potrivit primelor informaţii, cel puţin trei persoane au fost ucise şi 25 rănite într-o clădire rezidenţială.

"Apartamentele de la etajul unu până la etajul cinci sunt în flăcări. Incendiul a cuprins 700 de metri pătraţi. Salvatorii îl sting", a declarat Lisak, citat de agenţia de presă Ukrinform, care a anunţat totodată încă trei morţi într-o companie privată care a fost lovită de rachete, deşi "probabil" sunt mai multe persoane sub dărâmături.

Potrivit Ukrinform, o rachetă rusească de înaltă precizie a lovit un bloc de locuinţe şi un număr necunoscut de locuitori se află încă sub dărâmături. Krivîi Rih, cu o populaţie de 635.000 de locuitori şi situat la aproximativ 440 de kilometri sud de Kiev, este oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a transmis Agerpres

Zelenski a arătat, într-un mesaj postat pe reţelele sociale, că "rachetele teroriste, criminalii ruşi îşi continuă războiul împotriva clădirilor rezidenţiale, a oraşelor obişnuite şi a oamenilor. Din păcate, există morţi şi răniţi. Operaţiunea de salvare în Krivîi Rih continuă".

"Condoleanţele mele tuturor celor care şi-au pierdut pe cei dragi! Teroriştii nu vor fi niciodată iertaţi şi vor fi traşi la răspundere pentru fiecare rachetă pe care o lansează", a adăugat preşedintele ucrainean pe Facebook

Comenteaza