"Act de TERORISM deschis", lansat de ruşii lui Putin asupra civililor din Viniţa. Sunt 23 de morţi, printre care şi copii

"Act de TERORISM deschis", lansat de ruşii lui Putin asupra civililor din Viniţa. Sunt 23 de morţi, printre care şi copii
| Foto: https://t.me/s/stoprussiaaggression

La 4 ore distanţă de mers cu maşina de linia frontului, civilii din Ucraina se simţeau în siguranţă până joi la ora 11 dimineaţa, când, în centrul orașului Vinița, ruşii au tras în plin în oameni cu rachete Kalibr. 

Două dintre cele patru rachete de tip Kalibr lansate asupra orașului Viniţa au fost interceptate și distruse, dar alte două au lovit în plin o zonă rezidențială aglomerată din Piața Victoriei.

Momentul exploziei uneia dintre rachetele rusești care au lovit joi orașul ucrainean Vinița a fost surprins de mai multe camere de supraveghere. Pe imaginile publicate de agenția TPYXA se vede cum oamenii se aruncă la pământ sau o iau la fugă în căutarea unui adăpost.

Atacul armatei lui Vladimir Putin a fost condamnat dur de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, catalogându-l drept „un act de terorism deschis”.

"Niciun alt stat din lume nu reprezintă o amenințare atât de teroristă ca Rusia. Niciun alt stat din lume nu își permite să distrugă orașe pașnice și viața umană obișnuită cu rachete de croazieră și artilerie rachetă în fiecare zi.

Ca urmare a unui singur atac cu rachete asupra orașului nostru Vinnytsia, 23 de persoane au fost ucise. Trei copii sub zece ani. Și acesta, din păcate, nu este încă numărul final. Clearance-ul resturilor este în desfășurare. Zeci de persoane sunt listate ca dispărute. Răniți grav sunt printre cei internați în spital.

Rusia a pus capăt vieții civililor chiar în momentul în care avea loc o conferință despre crimele de război rusești în Olanda, la Haga. Nicio altă organizație teroristă nu a avut îndrăzneala să ucidă din nou atunci când comunitatea internațională discută despre crimele anterioare.

Rusia și-a arătat astfel atitudinea față de dreptul internațional, față de Europa și față de întreaga lume civilizată. După aceea, nimeni nu mai poate avea nicio îndoială că este nevoie de un Tribunal Special privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei cât mai curând posibil", a transmis Zelenski într-un mesaj postat pe Facebook. 

Prezent la fața locului, ministrul de interne al Ucrainei, Denis Monastirski, a spus că aceasta este o nouă crimă de război, de vreme ce niciun obiectiv militar nu există în zonă.

Comenteaza