Atenționare MAE: Grevă generală în Franța. Transportul va fi dat peste cap

Atenționare MAE: Grevă generală în Franța. Transportul va fi dat peste cap

Ministerul Afacerilor Externe a emis miercuri o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde vineri circulaţia feroviară, transportul public şi zborurile vor fi perturbate de o grevă.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franţa că vineri, 13 octombrie 2023, este prevăzută o grevă generală, la nivel naţional, context în care sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare naţionale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) şi internaţionale (Thalys, Eurostar). Detalii privind circulaţia trenurilor pot fi consultate pe site-urile: https://www.sncf.com/fr , https://www.sncf-connect.com/train/greve , https://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482 , https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations.

De asemenea, transportul public urban va fi perturbat ca urmare a devierilor unor linii din cauza manifestaţiilor planificate în oraşe. În regiunea pariziană, sindicatul CGT RATP a depus un preaviz de grevă pentru perioada 12 octombrie 2023, orele 19:30 - 14 octombrie 2023, ora 07:00.

Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să consulte site-urile reţelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum şi site-ul RATP: https://www.ratp.fr/, pentru detalii privind circulaţia din regiunea pariziană.

Totodată, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) a informat că sindicatul controlorilor aerieni (USAC-CGT) a lansat un apel la grevă pentru ziua de vineri, 13 octombrie 2023. Astfel, este prevăzută o reducere cu 40% a zborurilor de pe aeroportul Paris-Orly, o reducere cu 20% a programului de zbor pe aeroportul Marseille-Provence şi cu 15% pe aeroportul Paris-Beauvais, ceea ce ar putea duce la perturbări ale traficului aerian. Pasagerii sunt sfătuiţi să se informeze la companiile aeriene în legătură cu eventuale întârzieri/anulări ale zborurilor: https://www.parisaeroport.fr/ https://www.parisaeroport.fr/passagers/les-vols/compagnies-aeriennes https://www.aeroportparisbeauvais.com/passagers.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

loading...
Comenteaza