Avertisment îngrijorător dat de șeful NATO: „Există un risc real ca Putin să nu se oprească cu Ucraina dacă va obţine victoria”

Avertisment îngrijorător dat de șeful NATO: „Există un risc real ca Putin să nu se oprească cu Ucraina dacă va obţine victoria”

Există un "risc real" ca preşedintele rus Vladimir Putin să nu se oprească cu Ucraina dacă va obţine o victorie militară în această ţară, a avertizat joi şeful NATO, Jens Stoltenberg.

Această perspectivă este un motiv major pentru NATO să continue să sprijine militar Kievul, a subliniat Stoltenberg.

"Dacă Putin câştigă în Ucraina, există un risc real ca agresiunea sa să nu se oprească acolo. Sprijinul nostru nu este caritate. Este o investiţie în securitatea noastră ... Singura modalitate de a ajunge la o soluţie justă şi durabilă este de a-l convinge pe preşedintele Putin că nu va câştiga pe câmpul de luptă. Iar singura modalitate de a ne asigura că preşedintele Putin îşi dă seama că nu câştigă pe câmpul de luptă este să continuăm să sprijinim Ucraina", a spus şeful NATO.

Comentariile secretarului general al NATO au fost făcute în contextul în care sprijinul pentru continuarea ajutorului acordat Ucrainei a scăzut în Statele Unite şi în Uniunea Europeană ca urmare a manevrelor politice interne.

În Statele Unite, republicanii din opoziţie s-au opus acordării unui ajutor militar suplimentar din partea SUA, în timp ce în UE, Ungaria a împiedicat aprobarea unui pachet de 50 de miliarde de euro pentru stabilizarea finanţelor Ucrainei, afectată de război.

Comenteaza