Avion pentru stingerea incendiilor, prăbușit în Zakynthos

Avion pentru stingerea incendiilor, prăbușit în Zakynthos
| Foto: Daily Sabah

Un avion de stingere a incendiilor s-a prăbușit în timp ce participa la operaţiuni de stingere a unui focar izbucnit pe insula greacă Zakynthos. 

Un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbuşit duminică după-amiază în timpul unei operaţiuni în insula Zakynthos din Grecia, dar pilotul a supraviețuit, se simte bine, dar a fost transportat la spital din precauție, relatează greekreporter.com, citat de digi24.ro. 

Avionul de tip Pezetel se afla într-o operaţiune de stingere a unui mic focar izbucnit în această insulă din Marea Ionică, aflată la vest de Grecia continentală. Cauza prăbușirii nu a fost stabilită deocamdată.

Condiţiile meteorologice sunt extreme în această vară în Grecia, un val de căldură fără precedent în ultimii 30 de ani a declanşat incendii simultane în mai multe regiuni din țară.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a vorbit sâmbătă despre o „vară de coşmar”. Grecia şi-a mobilizat armata în sprijinul pompierilor şi mai multe ţări, inclusiv România, au oferit asistenţă.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza