Bombardamente în zone civile din Ucraina, vineri dimineaţă: Au fost lovite o grădiniță, un bloc de locuințe și o fabrică

Bombardamente în zone civile din Ucraina, vineri dimineaţă: Au fost lovite o grădiniță, un bloc de locuințe și o fabrică
| Foto: twitter.com/nexta_tv

Noi bombardamente au avut loc, vineri dimineață, în Ucraina. Un oraș din regiunea Dnipro din est, a fost lovit în jurul orei 6.  Autoritățile spun că au fost lovite o grădiniță, un bloc de locuințe și o fabrică de încălțăminte cu două etaje. 

Vineri dimineață au fost raportate mai multe explozii în Luțk și Dnipro. Sirenele pentru avertizarea de raid aerian au sunat în mai multe orașe din Ucraina în orele dinaintea exploziei.

Presa ucraineană a transmis că în Dnipro din est ar fi avut loc trei explozii și că una a vizat o fabrică de încălțăminte cu două etaje. Celelalte două explozii au fost în apropierea unei grădinițe și a unui bloc cu mai multe apartamente. 

Mai multe imagini surprinse de o cameră de supraveghere din regiunea estică Dnipro arată orașul care a fost lovit cu doar câteva minute înainte de ora 6. În alte imagini, furnizate de forțele de intervenție în caz de urgență, se vede amploarea distrugerilor - clădiri transformate în moloz, mașini distruse și flăcări uriașe, a relatat digi24.ro despre firul evenimentelor din această dimineaţă. 

O serie de explozii au fost și la Luțk, în vestul Ucrainei, destul de aproape de granița poloneză. Presa scrie că este posibil să fi fost vizată o uzină din apropierea aerodromului, unde s-a declanșat un incendiu. 

Primarul din Lutsk a comunicat că exploziile au avut loc în apropierea aeroportului din oraș. El a îndemnat oamenii să se adăpostească și să nu publice nicio fotografie, adrese sau coordonate.

Ministerul rus al Apărării a confirmat atacurile din Luțk și Ivano-Frankivsk, relatează presa locală, citată de BBC. Oficialii ministerului apărării de la Moscova au afirmat că „atacurile lor de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune” au lovit două aerodromuri militare din orașele din vestul Ucrainei.

Comenteaza