BREXIT | Scoţia, ultimatum pentru Marea Britanie: „Singura soluţie, independenţa”

BREXIT | Scoţia, ultimatum pentru Marea Britanie: „Singura soluţie, independenţa”

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană reprezintă o problemă gravă, iar singura soluţie este independenţa Scoţiei faţă de naţiunea britanică, a afirmat premierul scoţian, Nicola Sturgeon, într-un discurs rostit la o conferinţă a Partidului Naţional Scoţian.

„Brexit reprezintă o problemă gravă pentru Scoţia”, a declarat Nicola Sturgeon, reiterând că cetăţenii scoţieni nu vor ieşirea din Uniunea Europeană. „Singura soluţie la această problemă este să devenim o ţară independentă”, a subliniat Sturgeon, potrivit agenţiei Reuters, citată de Mediafax.

Deşi principalii liderii politici britanici, în frunte cu premierul Theresa May, susţin că trebuie să respecte voinţa exprimată clar de electorat în privinţa ieşirii din Uniunea Europeană, rezultatul referendumului din 2016 a fost strâns, 51,9% (17,4 milioane de alegători) votând în favoarea Brexit, iar 48,1% (16,1 milioane) pentru rămânerea în UE. Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie 2019, dacă decizia nu va fi blocată de Londra.

AFLĂ MAI MULT AICI

Comenteaza