Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului în onoarea Zilei Naţionale a României

Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului în onoarea Zilei Naţionale a României

Astăzi, de 1 Decembrie în onoarea Zilei Naţionale a României, Cascada Niagara aflată la graniţa dintre statul nord american New York din SUA şi provincia Ontario din Canada va fi luminată în culorile drapelului românesc.

Niagara va fi luminată în albastru, galben şi roşu graţie Ambasadei României la Ottawa şi emisiunii TV Noi Românii, realizată de Raul Dudnic, care au făcut demersurile necesare pe lângă Niagara Parks Commission, informează accentmontreal.com.
 
Tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei între orele 21:45 şi 22:00 şi momentul poate fi urmărit online pe www.cliftonhill.com.
 
Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la graniţa dintre Canada şi SUA. Cascada americană (American Falls) şi Cascada vălul miresii (Bridal Veil Falls) pe teritoriul Statelor Unite şi Cascada potcoavă (Horseshoe Falls) pe teritoriul Canadei.
 
Anul trecut, o româncă stabilită în Marea Britanie şi aflată în vacanţă în Canada, a primit acordul ca de Ziua României faimoasa cascadă să arboreze culorile Tricolorului. În februarie 2017, în timpul masivelor proteste din România împotriva OUG 13, Niagara canadiană a fost iluminată în albastru, galben şi roşu în semn de solidaritate cu sutele de mii de români ieşiţi în stradă, precizează sursa citată.

sursa foto: accentmontreal.com

Comenteaza