Câți bani primesc rușii care se înrolează în armată. Peste 1.000 de persoane se alătură zilnic

Câți bani primesc rușii care se înrolează în armată. Peste 1.000 de persoane se alătură zilnic
| Foto: endewer1.mail.ru - Depositphotos.com / Fotografie ilustrativă

Salariile atractive, în special în cele mai sărace zone ale țării îi fac pe ruși să se înroleze în armată și să lupte împotriva Ucrainei.

Peste 1.000 de ruşi se înrolează pe bază voluntară în armată, fiind seduşi de salariile în special atractive în regiunile cele mai sărace ale ţării, potrivit datelor serviciului ucrainean de informaţii militare GUR dezvăluite luni într-un interviu acordat de unul dintre purtătorii săi de cuvânt, Vadim Skibiţki, citat de EFE.

„Între 1.000 şi 1.100 de persoane se alătură în fiecare zi rândurilor forţelor armate ale Federaţiei Ruse", rezultând aproximativ 30.000 de noi recruţi în armata rusă pe lună, a declarat Skibiţki pentru publicaţia ucraineană RBK.

„Momeala” Rusiei pentru noii soldați: salarii atractive

Întrebat despre motivele care stau la baza stimulării înrolărilor pe bază voluntară în armata rusă, purtătorul de cuvânt al GUR a indicat salariile cuprinse între 220.000 şi 250.000 de ruble pe lună (între 2.280 şi 2.600 de euro) pentru cei care semnează contracte cu forţele armate ruse pentru a lupta pe frontul ucrainean.

Aceste salarii sunt deosebit de atractive în regiunile mai puţin prospere ale Rusiei, a explicat el.

Potrivit cifrelor Kievului, Rusia ar pierde zilnic circa 1.000 de soldaţi zilnic în teatrele de operaţiuni din Ucraina. Încorporările voluntare în armată ar servi pentru moment la înlocuirea acelor victime fără a fi nevoie de a recurge la un nou val de mobilizare.

Comenteaza