Foto Ce a rămas dintr-un un erou de la Azovstal, după ce a fost 4 luni prizonier la ruși

Ce a rămas dintr-un un erou de la Azovstal, după ce a fost 4 luni prizonier la ruși

Ministerul Apărării din Ucraina și presa de la Kiev au publicat o fotografie șocantă cu Mihailo Dianov, militarul ucrainean cu brațul sfârtecat devenit simbolul eroismului apărătorilor oțelăriei Azovstal din Mariupol.

În luna mai, Mihailo Dianov a fost fotografiat printre luptătorii ucraineni de la Azovstal care s-au predat foțelor ruse.

Ce a rămas dintr-un un erou de la Azovstal, după ce a fost 4 luni prizonier la ruși

Acesta a devenit cunoscut în toată lumea datorită unei fotografii în care apărea murdar, nebărbierit și cu haine jerpelite, dar făcând semnul victoriei, în timp ce ținea în mână o cană cu cafea, iar pe brațul bandajat avea montată o atelă metalică, fixată cu șuruburi.

Din luna mai, a fost prizonier de război al rușilor. Mihailo a fost eliberat săptămâna trecută, în cadrul unui schimb de prizonieri, în care Ucraina a obținut libertate pentru 15 militari ucrainei și străini în schimbul a 55 de militari ruși și unui apropiat al lui Putin, acuzat de Kiev de trădare.

Eroul de la Mariupol este extrem de slab, iar brațul său nu pare să fi fost tratat. Dianov este acum internat într-un spital din Kiev, unde a fost făcută și fotografia. 

Comenteaza