Ce i-au confiscat autoritățile ucrainene lui Medvedciuk, prieten cu Putin: peste 30 de apartamente și 26 de mașini

Ce i-au confiscat autoritățile ucrainene lui Medvedciuk, prieten cu Putin: peste 30 de apartamente și 26 de mașini
| Foto: stirileprotv.ro

Autorităţile din Ucraina au anunţat joi că au confiscat peste 150 de bunuri aparţinând lui Viktor Medvedciuk, fostul mogul media şi politician acuzat de trădare pentru că ar fi conspirat cu Kremlinul pentru a răsturna guvernul ales al Ucrainei.

Printre acestea se numără 26 de maşini, 32 de apartamente, 23 de case, 30 de terenuri, 17 locuri de parcare şi un iaht, potrivit unui anunţ al serviciului de securitate ucrainean, scrie CNBC.

Autorităţile au declarat că au identificat şi confiscat, de asemenea, acţiuni de capital în 25 de companii deţinute fie de Medvedciuk, fie de soţia sa, Oksana Marchenko.

Medvedciuk a fost reţinut săptămâna aceasta de forţele de ordine ucrainene după mai bine de o lună de fugă, după ce a evadat din arestul la domiciliu în haosul care a urmat invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie.

Considerat a fi cel mai apropiat prieten ucrainean al preşedintelui rus Vladimir Putin, vestea arestării lui Medvedciuk marţi a fost întâmpinată cu bucurie în Ucraina, care rezistă în faţa unui asalt brutal al Rusiei.

Averea sa este estimată de Forbes Ucraina la puţin peste 620 de milioane de dolari în 2021.

Comenteaza