Ce răspuns au dat rușii la solicitarea lui Zelenski de a discuta față în față cu Putin

Ce răspuns au dat rușii la solicitarea lui Zelenski de a discuta față în față cu Putin
| Foto: cotidianul.ro

Oficialii de la Kremlin au anunţă că, deocamdată, nu este posibilă o întâlnire între Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Momentan, nu există nicio bază pentru o întâlnire între preşedintele rus Putin şi preşedintele ucrainean Zelenski, care va avea loc atunci când vor exista progrese semnificative în negocierile dintre delegaţiile de la Moscova şi Kiev.

Este poziţia purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov. Preşedintele Ucrainei a spus ieri că este gata să negocieze cu Putin, într-un interviu acordat CNN.

„Progresul în negocierile de pace nu este atât de mare pe cât ar fi trebuit”, a spus el, adăugând că „Rusia este pregătită să lucreze mai repede la negocieri decât partea ucraineană”.

În briefing-ul zilnic, Kremlinul a avertizat, de asemenea, că embargoul european asupra petrolului rusesc „va afecta pe toată lumea”.

În sfârşit, el i-ar denunţat „naţionaliştii ucraineni” că nu au permis trecerea civililor prin coridoarele umanitare organizate de trupele ruse în oraşele asediate. „Acuzaţiile împotriva Rusiei sunt minciuni”, a conchis Peskov.

Comenteaza