Noul general al lui Putin care îi va supraveghea războiul din Ucraina, "expert" în uciderea civililor şi "pacificare"

Noul general al lui Putin care îi va supraveghea războiul din Ucraina, "expert" în uciderea civililor şi "pacificare"

Generalul de armată Alexander Dvornikov, comandantul Districtului Militar de Sud al Rusiei, a fost numit comandant de teatru al campaniei militare a Rusiei în Ucraina, potrivit unui oficial american și al unui oficial european, transmite CNN.

Dvornikov, în vârstă de 60 de ani, a fost primul comandant al operațiunilor militare ale Rusiei în Siria, după ce Putin a trimis trupe acolo în septembrie 2015 pentru a sprijini guvernul președintelui sirian Bashar al-Assad.

În timpul comandamentului lui Dvornikov în Siria, din septembrie 2015 până în iunie 2016, aeronavele rusești au sprijinit regimul Assad și aliații săi în timp ce asediau estul Alep, aflat sub controlul rebelilor, bombardând cartiere dens populate și provocând victime majore în rândul civililor. Orașul a căzut în mâinile forțelor guvernamentale siriene în decembrie 2016.

Din 2000 până în 2003, Dvornikov a servit în lunga campanie de pacificare a Rusiei în nordul Caucazului, inclusiv în cel de-al Doilea Război Cecen, care a lăsat capitala regională a Ceceniei, Groznî, în ruine.

Forțele ruse au folosit o abordare la fel de grea în anumite părți ale Ucrainei, lovind clădiri rezidențiale din marile orașe și demolând o mare parte din orașul-port ucrainean Mariupol. Dvornikov a primit titlul de „Erou al Federației Ruse” de către Kremlin în martie 2016 pentru serviciile sale.

Numirea unui nou comandant general care să conducă războiul Rusiei în Ucraina pare a fi un efort de a remedia o altă problemă care a împiedicat forțele ruse: lipsa de coordonare.

Comenteaza