Ce s-a întâmplat cu o zi înainte de moartea lui Alexei Navalnîi? Dezvăluirile unui deținut

Ce s-a întâmplat cu o zi înainte de moartea lui Alexei Navalnîi? Dezvăluirile unui deținut
| Foto: libertatea.ro

Un deţinut din acelaşi lagăr în care se afla şi disidentul Aleksei Navalnîi a dezvăluit pentru un ziar independent rusesc detalii despre evenimentele care au avut loc în ziua morţii acestuia.

Dezvăluirile despre mortea lui Aleksei Navalnîi au fost făcute de un deținut din același lagăr pentru Novaia Gazeta. 

Potrivit declaraţiilor sale, autorităţile penitenciare au accelerat procedurile de verificare a închisorii în seara cu pricina şi au întărit securitatea în mod semnificativ înainte de producerea decesului lui Navalnîi. Dimineaţa în care disidentul a murit a început cu o percheziţie totală şi confiscarea telefoanelor şi a altor obiecte personale, conform Mediafax.

Moartea lui Navalnîi a devenit cunoscută în închisoare în jurul orei 8:00, însă nu au fost ambulanţe prezente înainte de acest moment.

Deţinutul sugerează că Navalnîi ar fi putut muri mult mai devreme decât s-a anunţat oficial, iar apariţia ambulanţelor a fost întârziată până după ce vestea despre deces s-a răspândit. Aceste dezvăluiri alimentează speculaţiile cu privire la circumstanţele exacte ale morţii lui Navalnîi şi ridică întrebări cu privire la modul în care evenimentele au fost gestionate în închisoare.

Reamintim că opozantul rus Aleksei Navalnîi, inamicul numărul unu al lui Vladimir Putin, a murit, vineri, 16 februarie, într-o închisoare în Arctica, în care ispăşea 19 ani de închisoare, anunţă serviciile penitenciare (FSIN), relatează AFP.

Comenteaza