Ce se întâmplă în Marea Britanie după demisia premierului Liz Truss. Boris Johnson ar vrea din nou postul

Ce se întâmplă în Marea Britanie după demisia premierului Liz Truss. Boris Johnson ar vrea din nou postul
| Foto: dw.com

Fostul premier Boris Johnson, care a reuşit retragerea Marii Britanii din UE, dar a fost forţat să demisioneze după o serie de scandaluri, ar vrea să candideze din nou pentru poziţia de lider al Partidului Conservator şi de premier.

Boris Johnson consideră că revenirea în centrul scenei politice este în "interesul naţional" britanic, afirmă surse citate de publicaţia The Times.

Fostul prim-ministru ar vrea să candideze din nou pentru postul de lider al Partidului Conservator (centru-dreapta), în contextul demisiei premierului Liz Truss.

"Boris Johnson are o fantezie. Dar numărul candidaţilor va fi limitat, vor exista presiuni masive pentru ca orice contracandidat al politicianului favorit să se retragă", a explicat deputatul conservator Robert Syms, citat de postul de televiziune Sky News.

La rândul său, opoziţia liberal-democrată consideră că orice candidatură a lui Boris Johnson ar trebui "blocată". "Boris Johnson a fost forţat să demisioneze în mod ruşinos după nenumărate minciuni, scandaluri şi eşecuri.

A zdruncinat încrederea publică în guvern şi a adus Marea Britanie în criză politică. Nu trebuie să i se mai permită niciodată să ajungă în apropiere de Downing Street", a declarat Daisy Cooper, vicepreşedintele Partidului Liberal-Democrat (centru, opoziţie).

Comenteaza