Ce spune Putin despre „necesitatea” unei întâlniri cu Joe Biden

Ce spune Putin despre „necesitatea” unei întâlniri cu Joe Biden
| Foto: dw.com

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat, vineri, că nu vede "necesitatea" organizării unei întrevederi cu omologul său american Joseph Biden, argumentând că în prezent nu există negocieri pentru rezolvarea conflictului din Ucraina, deşi Kremlinul semnalase dorinţa unei întâlniri.

"Nu văd necesitatea unei întâlniri, în momentul de faţă nu există nicio platformă de negocieri" pentru soluţionarea conflictului din Ucraina, a declarat Vladimir Putin, conform cotidianului Le Monde, la finalul Conferinţei pentru Interacţiuni şi Consolidarea Încrederii, din Astana, Kazahstan.

Vladimir Putin a precizat că nu a decis încă dacă va participa la summitul Grupului G20 din noiembrie, unde Kremlinul semnalase că ar putea fi organizată o întâlnire cu Joseph Biden.

Liderul de la Casa Albă a declarat că s-ar întâlni cu Vladimir Putin pentru a discuta despre eliberarea jucătoarei de baschet americane Brittney Griner, precizând însă că nu ar vorbi fără lideri din Ucraina despre oprirea războiului.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat joi seară că obiectivele "operaţiunii militare speciale" din Ucraina rămân aceleaşi, dar a semnalat că ar putea fi atinse prin negocieri. "Direcţia nu s-a schimbat, operaţiunea militară specială continuă, noi continuăm să ne atingem obiectivele. Cu toate acestea, am transmis în mod repetat că rămânem deschişi negocierilor pentru a ne atinge obiectivele", a declarat Dmitri Peskov pentru publicaţia rusă Izvestia, potrivit agenţiei Reuters, regretând însă că ceea ce a numit atitudinea "ostilă" a Occidentului faţă de Rusia.

Săptămâna trecută, preşedintele Biden nu a exclus posibilitatea unei întrevederi cu Vladimir Putin la summitul Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente. "Rămâne de văzut", a răspuns preşedintele SUA unei întrebări privind o astfel de întrevedere.

Comenteaza