Ce țară au luat rușii cu asalt după mobilizarea anunțată de Putin. Chiriile au explodat în capitală

Ce țară au luat rușii cu asalt după mobilizarea anunțată de Putin. Chiriile au explodat în capitală
| Foto: Getty images

Fluxul de ruşi în Serbia continuă fără încetare, devenind şi mai masiv după anunţul mobilizării parţiale militare în Rusia.

Potrivit cotidianului Blic, de la începutul conflictului armat din Ucraina aproximativ 40.000 de ruşi au sosit până acum în Serbia, în special în capitala Belgrad şi în celelalte oraşe principale Novi Sad şi Niş.

Transferul s-a făcut mai ales cu avionul, cu cele mai recente zboruri disponibile, dar şi cu maşina. Şi este de aşteptat, scrie ziarul, ca în următoarele două săptămâni să ajungă la Belgrad alţi 4.000 de oameni. Cea mai imediată consecinţă a fost creşterea semnificativă a preţurilor la achiziţionarea de bunuri imobiliare şi la chiriile apartamentelor şi spaţiilor de birouri.

Mulţi dintre ruşii care se mută în ţara balcanică sunt profesionişti sau antreprenori, cu o disponibilitate considerabilă de bani şi care caută locuri de cazare care să le permită să funcţioneze şi să lucreze liber şi fără restricţiile financiare şi problemele de schimb şi comunicare care au apărut în Rusia.

În Serbia sunt înregistrate peste 3.800 de companii ruseşti, scrie Blic, potrivit cărora chiriile la Belgrad, în special, au crescut cu până la 50%. Datorită disponibilităţii considerabile a numerarului rusesc, mulţi - potrivit ziarului - i-au evacuat pe chiriaşii prezenţi în favoarea lor, în timp ce unii fac reclamă la apartamente pentru închirierea apartamentelor exclusiv ruşilor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza