Cenzură à la Rusia: O tânără de 19 ani riscă închisoarea pentru că a criticat războiul cu Ucraina

Cenzură à la Rusia: O tânără de 19 ani riscă închisoarea pentru că a criticat războiul cu Ucraina
| Foto: cotidianul.ro

Olesya Krivtsova poartă un tatuaj anti-Putin pe o gleznă şi o brăţară care îi urmăreşte fiecare mişcare pe cealaltă, relatează CNN.
 

Tânăra de 19 ani din regiunea rusă Arhangelsk trebuie să poarte dispozitivul în timp ce se află în arest la domiciliu, după ce a fost acuzată pentru postări pe reţelele de socializare despre care autorităţile spun că discreditează armata rusă şi justifică terorismul.

Dacă nu e cu ei, au făcut-o „teroristă” și au pus-o la un loc cu  ISIS, Al Qaeda şi talibanii

Oficialii ruşi au adăugat-o pe Krivtsova pe lista teroriştilor şi extremiştilor, la egalitate cu ISIS, Al Qaeda şi talibanii, pentru că a postat pe Instagram despre explozia de pe podul din Crimeea din octombrie, şi a criticat, de asemenea, Rusia pentru invadarea Ucrainei.

Krivtsova, studentă la Universitatea din oraşul Arhangelsk, este de asemenea acuzată pentru discreditarea armatei ruse pe reţeaua de socializare rusă VK.

În prezent, Krivtsova se află în arest la domiciliu în apartamentul mamei sale din Severodvinsk, regiunea Arhangelsk, având interdicţie de a intra pe internet şi de a folosi alte forme de comunicare.

Cazul Olesiei nu este nici primul, nici ultimul", a declarat Alexei Kichin, avocatul ei, pentru CNN.

Riscă 3 ani de închisoare pentru că spune lucrurilor pe nume și critică ororile comise cu directivă de la Kremlin

Kichin a declarat că adolescenta riscă până la trei ani de închisoare pentru discreditarea armatei ruse şi până la şapte ani de închisoare în temeiul articolului privind terorismul. Cu toate acestea, apărarea speră la o pedeapsă mai blândă, cum ar fi o amendă.

Mama Olesiei, Natalya Krivtsova, spune că guvernul încearcă să dea un avertisment publicului, fiica ei fiind de fapt „biciuită public" pentru că nu şi-a păstrat opiniile pentru sine.

Un şef local al Partidului Comunist, Alexander Novikov, şi-a bătut joc în mod public de adolescentă la televiziunea de stat, numind-o o proastă care ar trebui trimisă pe frontul din regiunea Donbas, în estul Ucrainei, pentru a putea "privi în ochii" militarilor care luptă ca parte a batalionului din Arhangelsk.

Aceasta nu este prima confruntare a Olesiei Krivtsova cu autorităţile pentru că şi-a exprimat public opiniile. În luna mai a anului trecut, ea s-a confruntat cu acuzaţii administrative pentru că a discreditat armata rusă prin distribuirea de afişe împotriva războiului.

Lucrurile au devenit mai serioase când a fost acuzată că a discreditat armata rusă pe reţelele de socializare în octombrie anul trecut. Potrivit avocatului, o infracţiune repetată în temeiul aceluiaşi articol se transformă într-un caz penal.

Comenteaza