Cine a gestionat cel mai bine pandemia? România e înaintea SUA în clasament

Cine a gestionat cel mai bine pandemia? România e înaintea SUA în clasament
| Foto: capital.ro

În fruntea listei apar Noua Zeelandă, Vietnam şi Taiwan, țări care au gestionat cel mai bine pandemia de COVID-19. România ocupă locul 81. 

Potrivit aceluiaşi clasament, Statele Unite sunt pe locul 94, iar Columbia, Mexic şi Brazilia ocupă ultimele locuri, transmite site-ul Stirileprotv.ro.

Clasamentul, care compară răspunsul guvernelor la această pandemie în cele 36 de săptămâni după confirmarea celui de-al 100-lea caz de COVID-19, plasează Australia pe locul 8, Marea Britanie pe 66, iar SUA pe 94 şi exclude China din această listă din cauza lipsei datelor.

Noua Zeelandă, care a detectat săptămâna aceasta primele trei contagieri cu noul coronavirus după 18 noiembrie, a reacţionat cu fermitate de la declanşarea pandemiei, fapt cea i-a permis să menţină cazurile sub control şi să înregistreze în total circa 2.300 de contagieri şi 25 de decese.

Studiul notează că „nicio ţară nu a fost unanim câştigătoare în perioada examinată”, având în vedere că gravitatea pandemiei a variat de la declanşarea crizei, evidenţiind factori structurali precum dimensiunea populaţiei, nivelul de dezvoltare economică sau diferenţele dintre sistemele politice, ce par să fi influenţat gestionarea pandemiei.

Studiul a fost publicat după ce s-au înregistrat peste 100 de milioane de cazuri de COVID-19 în întreaga lume, SUA, India şi Brazilia, fiind ţările cu cele mai multe contagieri.

Comenteaza