Cei care fac petreceri fără distanţare vor rămâne fără apă şi curent!

Cei care fac petreceri fără distanţare vor rămâne fără apă şi curent!

Primarul unui important oraș a transmis că autoritățile vor putea închide apa și curentul proprietăților unde au loc petreceri uriașe, sfidând regulile de distanțare socială, scrie BBC.

Conform BBC, edilul orașului Los Angeles, Eric Garcetti, a transmis că petrecerile private au devenit adevărate „cluburi în zona dealurilor” și că se va concentra pe adunări „care presupun un pericol public semnificativ”.

Autoritățile vor putea opri utilitățile de vineri, 6 august. California este cel mai afectat stat american când vine vorba de Covid-19, cu peste 530.000 de cazuri, în timp ce 9.872 de persoane și-au pierdut viața.

Luna trecută, guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a dispus oprirea imediată a activităților interioare la restaurante, baruri și locuri de divertisment.

Autoritățile din Los Angeles au raportat însă un șir de petreceri COVID în timpul pandemiei. La începutul acestei săptămâni, o femeie a fost împușcată fatal la o petrecere în cartierul Beverly Crest din oraș, unde au participat aproximativ 200 de oameni. Primarul Garcetti le-a spus reporterilor că de multe ori se organizează petreceri la locuințe vacante sau folosite pentru închirieri pe termen scurt.

Consecințele acestor mari petreceri răsfrâng în întreaga comunitate, deoarece virusul se poate răspândi rapid și ușor, a spus primarul Garcetti.

SUA continuă să lupte cu cel mai mare focar de coronavirus din lume, cu 5.098.494 cazuri de COVID-19 și cel puțin 164.144 de morți, potrivit Universității Johns Hopkins.

Comenteaza